Ordliste for fotballidealister

Etter gårsdagens semifinale i Champions League mellom den glade kameratgjengen fra Barcelonas bakgater som spiller gratis og bruker fritiden sin på å hjelpe foreldreløse barn og leiesoldatene i den snobbete London vest-klubben som er helsponset av den russiske mafiaen og spiser de samme foreldreløse barna til lunsj, er det på tide å gi litt oppmerksomhet til fotballens idealister, de som synes hæpping på midtbanen burde gi poeng og at godt forsvarsspill er en hån mot alt som er verdt noe i denne verden. Jeg bringer her en liten ordliste som gjør det lettere å forstå dem:

«Kynisk spill»: å forsvare seg godt mot antatt bedre motstand
«Kjøpelag»: lag som er bedre nå enn for femten år siden
«Ødelegge fotballen»: å slå ut Barcelona
«Underholdende fotball»: fire tusen pasninger på midtbanen uten å miste ballen
«Feigt spill»: når angrepsspillere jobber bakover
«Pent mål»: Messi scorer etter nittiåtte trekk.
«Skam for fotballen»: å ikke gi opp når man ligger under 2-0 på Nou Camp og har fått en mann utvist.
«Ufortjent seier»: når det ikke er et matematisk forhold mellom possession og resultat.
«Møkkalag»: lag som har god uttelling på sjansene sine.
«Verdens beste fotballspiller»: nisse som tasser rundt og treffer stolpen, bommer på straffe og aldri har scoret mot Chelsea.
«Verdens beste fotballag»: vurdering bygget på estimert resultat i triksing.

Explore posts in the same categories: Uncategorized

2 kommentarer den “Ordliste for fotballidealister”

  1. Berg Says:

    Artig vinkling Øyvind, og er i prinsippet helt enig. Men som vi alle vet er fotball langt fra rasjonelt. Heldigvis! For oss som ikke nødvendigvis hadde et voldsomt engasjement for noen av lagene, men som ønsket å se en underholdende fotballkamp med noen av verdens aller beste både tekniske og taktiske spillere, så fikk jo nettopp det. På 90-tallet var jo Norge et kroneksempel på taktisk riktig fotball, som gjorde at vi vant mange kamper der vi spillemessig og teknisk kanskje var underlegne. Jeg klaget ikke da, og mener fortsatt at Drillofotball var meget underholdende, selv om det nok er sterkt farget av resultatene og hvor hjertet mitt lå/ligger.

    Ønsker Chelsea lykke til i finalen, og at klysene fra Portugal (Mourinho og Ronaldo) får seg en trøkk i kveld. Hvorfor jeg ikke liker de to? Man trenger ikke å begrunne fotball.

  2. William Says:

    Hehe, denne var genial! 🙂


Legg igjen en kommentar